Atractiile principale ale evenimentelor de Ziua Unirii

Atractiile principale ale evenimentelor de Ziua Unirii

Astazi, iesenii sunt asteptati in Piata Unirii, incepand cu ora 9.00, la evenimentele care marcheaza Ziua Unirii. Manifestarile dedicate implinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor vor incepe cu un concert de muzica populara, la ora 9.00 dimineata, urmand a se incheia odata cu concertul de pe espanada Palatului Culturii, care va incepe la ora 18.00, pe scena urmand sa urce Ruby, Iris si Zdob si Zdub.

Accident teribil la Iasi: patru morti dupa ce masina a fost lovita de tren
Condamnat pentru ca si-a violat fiica

"Am invitat, ca de fiecare data, la Iasi personalitatile publice de cel mai inalt nivel din Romania. Si-au confirmat deja prezenta prim-ministrul Victor Ponta, care va veni insotit de o numeroasa delegatie guvernamentala, precum si presedintele Senatului, Crin Antonescu, respectiv presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Potrivit programului manifestarilor, intre cele doua concerte vor fi programate defilari ale soldatilor din Garnizoana Iasi, declaratii politice, o masa cu fasole si carnati, dar si Retragerea cu torte a soldatilor din Garnizoana Iasi, care va avea loc pe traseul Piata Unirii – Palatul Culturii. Oficialii locali au anuntat ca in cartiere vor fi organizate cateva flash mob-uri moldovenesti, pe ritmuri de muzica populara. "Flash mob-ul pe ritmuri populare romanesti va incepe la ora 14.00 in Dacia Zimbru, la ora 14.30 in Alexandru – Piata Voievozilor, la ora 15.00 in Gara – Vama Veche, la ora 15.30 in Copou – Universitate, la ora 16.00 in Piata Unirii, la ora 16.30 in Tatarasi – Esplanada Oancea, la ora 17.00 in Podu Ros – 1001 Articole, si se va incheia la 17.30 in Nicolina, pe  Esplanada Nicolina. Colajul muzical va incepe cu Ciuleandra si va mai cuprinde, printre altele, si Hora de la Iasi, Sarba de la Iasi sau Hora Unirii. Cand se va auzi ultima piesa, respectiv Hora Unirii, dansatorii vor invita si spectatorii sa participe la flash mob", a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.