Astazi are loc examenul de rezidentiat pentru viitorii medici. Aproape 1.400 de candidati, la Iasi

Peste 8.400 tineri sustin examenul care ii introduce in profesia de medic. Dintre acestia, peste 1.360 de candidati vor sustine examenul la Iasi. A

Socant! Batrana gasita intr-un sant decapitata si taiata in bucati
Aeroportul Iasi are acces liber la fonduri europene

Peste 8.400 tineri sustin examenul care ii introduce in profesia de medic. Dintre acestia, peste 1.360 de candidati vor sustine examenul la Iasi.

Avand in vedere ca spitalele se confrunta cu lipsa medicilor epidemiologi, iar in zonele rurale nu sunt suficienti medici de familie, Guvernul a aprobat o crestere a cifrei de scolarizare pentru aceste doua specializari.

Astfel numarul total al locurilor si posturilor pentru rezidenti ajunge anul acesta la 5.415.

Totodata a crescut si numarul celor care s-au inscris la examenul de rezidentiat: un recod de inscrisi in ultimul an il numeste Ministerul Sanatatii, rezultat pe care il pune in seama cresterilor salariale si a noilor dotari din spitale.

8.419 tineri sustin examenul care ii introduce in profesia de medic.

Peste 1.360 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie vor sustine examenul de rezidentiat la Iasi, au anuntat reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Potrivit rectorului UMF Iasi, Viorel Scripcariu, pentru examenul de rezidentiat din acest an s-au inscris 1.367 candidati, numarul fiind mai mare decat in anul precedent cu 152. Pe tara, clasamentul in functie de numarul de inscrisi pozitioneaza Iasul pe al doilea loc, precedat fiind de Bucuresti, cu 3.250 de candidati, si urmat fiind de Cluj, cu 1.209 de candidati.

Dintre cei 1.367 candidati la rezidentiatul de la Iasi, 995 de absolventi vor sustine examenul pentru rezidentiat in medicina, 265 in medicina dentara si 107 la farmacie.

Sase centre universitare organizeaza examenul de rezidentiat: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.