Astarastoae a pierdut procesul cu ANI

Astarastoae a pierdut procesul cu ANI

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi, prof.dr. Vasile Astarastoae, a pierdut procesul intentat Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI).

Ambasadorul SUA Participa la lansarea Portalului „Orasulmeu2020.Ro”
Prostituata gasita fara suflare sub podul din Alexandru

Magistratii din cadrul Curtii de Apel Pitesti au respins actiunea formulata de Vasile Astarastoae impotriva unei constatari facute de inspectorii ANI, conform careia seful UMF ar fi vinovat de conflict de interese. In urma acestei sentinte, rectorul UMF trebuie sa inapoieze banii pe care ii datoreaza, suma estimata la valoarea de 50.000 de euro, obtinuti din pozitia de conflict de interese in care se gaseste.

De mentionat este faptul ca decizia Curtii de ApelPitestinu este definitiva si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). In urma aflarii hotararii magistratilor pitesteni, Vasile Astarastoae a declarat ca va face recurs si ca se considera nevinovat.

In urma cu mai bine de un an, inspectorii de integritate au precizat ca Vasile Astarastoae a avut mai multe functii care au dus la crearea conflictului de interese. La randul sau, rectorul UMF si presedintele Colegiului Medicilor a sustinut ca, la vremea respectiva, legea ii permitea acest lucru si ca nu a fost vorba despre vreun conflict de interese.