Asistenta care a supravietuit accidentului de tramvai s-a intors acasa

Asistenta care a supravietuit accidentului de tramvai s-a intors acasa

Ieseanca Mirela Dragusanu, supravietuitoare a tragedicului accident de tramvai produs pe 21 martie in Copou, s-a intors acasa dupa trei luni de tratament in Germania. Ieseanca a coborat pe propriile picioare din avion, pe Aeroportul Iasi.

Europarlamentarul Catalin Ivan isi deschide cabinet in « Alexandru »
Kabbalah promovata la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi

„Dupa trei luni in care am stat in cinci spitale, este foarte bine ca am ajuns acasa. Inca mai am probleme, dar este foarte bine ca pot sa merg. Nu mai stau in pat, in aceeasi pozitie, asa cum am stat in ultimele doua luni si jumatate. Este foarte bine sa te simti din nou om. Daca ramaneam in tara, sistemul medical de aici nu mi-ar fi permis sa ma vindec. Sper ca in aproximativ doua luni sa ma pot reintoarce si la locul de munca“, au fost primele cuvinte ale Mirelei Dragusanu pe Aeroportul din Iasi.

Mirela Dragusanu a mai spus ca va merge la mormantul colegului sau ucis in accidentul din Copou. „O perioada destul de lunga n-am putut sa inchid ochii din cauza imaginilor de la accident. Nu vreau sa vorbesc cu vatmanul care se afla in tramvai in ziua respectiva dar sunt convinsa ca sufera si el si ca in niciun caz nu si-ar fi dorit sa se intample aceasta tragedie“, a mai spus Mirela Dragusanu.

Desi starea de sanatate a iesencei s-a imbunatatit foarte mult pe perioada cat a stat internata in Germania, aceasta spune ca, pentru a se reface complet, mai are mult de munca. „Trebuie sa merg la Spitalul de Urgente sa iau legatura cu medicii de acolo pentru a mi se explica in ce va consta tratamentul de recuperare“, a mai spus asistenta. Accidentul care i-a schimbat viata Mirelei Dragusanu a avut loc luni, 21 martie 2011, in Fundatie. Un tramvai a spulberat sase masini si s-a proptit intr-un autobuz. Un om a murit pe loc sub rotile tramvaiului, iar alti sapte au fost raniti. Asistenta medicala de la Penitenciarul Iasi, care se afla pe locul din dreapta al masinii, a suferit fracturi la nivelul genunchiului, bazinului, umarului si pumnului. Pe 14 aprilie, medicii din Frankfurt i-au refacut Mirelei bazinul cu ajutorul unor placute si suruburi intr-o operatie-maraton care a durat zece ore.

S.C.