Are HIV, dar a nascut un bebelus

O tinara de 20 de ani din Motca a fost depistata in timpul sarcinii cu virusul HIV. Medicii nu ii mai puteau face avort femeii pentru ca sarcina era avansata. Bebelusul a fost nascut prin cezariana si i-au fost recoltate

Noua Republica vrea sa fie partid si organizeaza prima conferinta de presa la Iasi
Consilierul economic al Ambasadei Republicii Slovenia, in vizita la Iasi

probe pentru a stabili daca a mostenit boala sau nu. „Este vorba de o pacienta, de 20 de ani, care a fost internata la noi in spital, pe 30 decembrie, cu o sarcina de 37 de saptamani declansata. A fost operata prin cezariana si a rezultat de aici un copil de 2.350 kg, un baietel. Atat mama cat si copilul evolueaza bine. Pacienta a fost diagnosticata insa cu infectie HIV in cursul sarcinii.

Testele de la copil urmeaza sa vina in maximum o saptamana, ca sa stim exact daca el are sau nu aceasta infectie de la mama”, a declarat dr. Razvan Socolov, purtator de cuvant la Maternitatea „Elena Doamna” Iasi. Mamica este acum internata la Spitalul de Boli Infectiose, iar bebelusul a ramas la Maternitatea „Elena-Doamna”. Medicii sustin ca se confrunta cu astfel de cazuri cam o data la doi ani. S.C.