Andreea Raicu a fost la Maternitatea „Cuza Voda“. Vezi ce a facut vedeta

Andreea Raicu a fost la Maternitatea „Cuza Voda“. Vezi ce a facut vedeta

Organizatia Salvati Copiii a daruit Maternitatii „Cuza Voda“ din Iasi un incubator de transport in valoare de 12.000 de euro.

Absolventii de clasa a-XII-a au trecut cu bine de evaluarea competentelor intr-o limba straina
PD-L Iasi isi lanseaza candidatii! Participa si Mihai Razvan Ungureanu!

Incubatorul de transport este un modul de Terapie Intensiva Neonatala, o sectie echipata cu toate dispozitivele de care poate fi nevoie pe parcursul orelor de transport a nou-nascutului cu probleme.

Acesta asigura o temperatura constanta si umiditate potrivite copilului nascut prematur, dar si un acces facil al echipei medicale in cazul aparitiei problemele legate de ventilatia mecanica. Aparatul are autonomie energetica prelungita, necesara transportului pe distante lungi.

S-au inregistrat 6.001 nou-nascuti in 2012 din care 314 au fost transferati din alte maternitati, iar 96 s-au nascut la domiciliu. Din numarul total, 604 au fost nascuti prematur.

„Desi burtica mamei este cel mai bun incubator de transport pentru bebelus, cateodata nou-nascutii se grabesc sa vina pe lume in conditii mai putin optime. Incubatorul de transport este cea mai buna varianta existenta de a transporta nou-nascutii prematuri bolnavi la centrele regionale de Terapie Intensiva Neonatala, acolo unde li se poate acorda atentia si tratamentele de care acestia au nevoie“, spune prof. dr. Maria Stamatin, directorul medical al maternitatii.

Rata mortalitatii, pe primul loc in Europa

Tara noastra se mentine pe primul loc in Europa, cu o rata a mortalitatii  infantile de 9,4 la 1.000 de copii nascuti vii, cauza principala fiind nasterile premature. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si dotarea maternitatilor cu echipamente medicale performante. In cursul diminetii de ieri, cunoscuta prezentatoare tv Andreea Raicu a venit la Maternitatea „Cuza Voda“ din Iasi in calitate de ambasadoare a campaniei „Bun venit pe lume“, un proiect al Asociatiei Salvati Copiii.

„Aceste statistici nu ma lasa indiferenta, ma implic cu toata convingerea in actiunile Salvati Copiii privind reducerea mortalitatii. Haideti sa actionam impreuna pentru bucuria familiilor care isi strang in brate copilasii“, spune Andreea Raicu.

Incubatorul a fost achizitionat prin campania de redirectionare de 2% din impozitul pe venit si totodata din generozitatea companiilor si persoanelor fizice care au facut donatii in cadrul campaniei „Bun venit pe lume“.