Ambulanta care transporta un pacient la spital, la Iasi, izbita violent de un sofer care nu i-a acordat prioritate

Sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce duminica, la intrarea in Iasi, un sofer nu a acordat prioritate unei ambulante, patru dint

Prof.univ.dr. Iulian Chifu a conferentiat la UPA pe tema crizei datoriilor statelor suverane
Tinerii intreprinzatori, invitati sa dea START afacerilor

Sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce duminica, la intrarea in Iasi, un sofer nu a acordat prioritate unei ambulante, patru dintre victime fiind din autospeciala medicala.

Ana Maria Spiridon, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, a declarat ca un tanar de 27 de ani s-a ales cu dosar penal, deoarece nu a acordat prioritate unei ambulante care circula cu semnalele acustice si luminoase pornite.

Potrivit sursei citate, la intrarea in Iasi, ambulanta, care venea de la Valea Lupului cu intentia de a ajunge spre bulevardul Independentei, a trecut pe culoarea rosie a semaforului avand semnalele acustice si luminoase pornite. Un tanar aflat la semafor nu a acordat prioritate salvarii.

In urma testarii cu alcooltestul s-a constatat ca niciunul dintre soferi nu a consumat bauturi alcoolice.

In urma impactului, sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit Dianei Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, ambulantierul, un barbat in varsta de 43 de ani, a fost preluat de o alta autospeciala a Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi si transportat la Spitalul ”Sf. Spiridon”, intrucat prezenta o contuzie toracica.

Soferul masinii care a provocat accidentul, un tanar in varsta de 27 de ani, a fost transportat la acelasi spital cu o ambulanta tip B2, intrucat avea o contuzie la nivelul genunchiului drept.

Cea de-a treia persoana implicata in accident, in varsta de 20 de ani, care se afla in dreapta soferului autoturismului, a fost preluata de un echipaj de prim ajutor si transferata la Spitalul de Neurochirurgie, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral fara pierdere a starii de constienta si prezenta un hematom parietal drept.

Medicul de pe ambulanta implicata in accident, in varsta de 52 de ani, a refuzat transportul la spital, desi a suferit o contuzie la nivelul genunchiului stang. La randul sau, asistentul medical de pe ambulanta, in varsta de 40 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral fara pierderea starii de constienta, s-a ales cu escoriatii punctiforme in zona fronto-temporala stanga, contuzie toracica. A refuzat sa mearga la spital.

O femeie de 46 de ani, care insotea bolnava din ambulanta, s-a ales cu un atac de panica si prezinta o contuzie toracica. Femeia a refuzat la randul sau preluarea si transportul la spital.