Ambulanta care transporta un pacient la spital, la Iasi, izbita violent de un sofer care nu i-a acordat prioritate

Sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce duminica, la intrarea in Iasi, un sofer nu a acordat prioritate unei ambulante, patru dint

Gheorghe Nichita, arestat; Urdareanu, in arest la domiciliu, in dosarul de coruptie
Etnobotanicele ucid

Sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce duminica, la intrarea in Iasi, un sofer nu a acordat prioritate unei ambulante, patru dintre victime fiind din autospeciala medicala.

Ana Maria Spiridon, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, a declarat ca un tanar de 27 de ani s-a ales cu dosar penal, deoarece nu a acordat prioritate unei ambulante care circula cu semnalele acustice si luminoase pornite.

Potrivit sursei citate, la intrarea in Iasi, ambulanta, care venea de la Valea Lupului cu intentia de a ajunge spre bulevardul Independentei, a trecut pe culoarea rosie a semaforului avand semnalele acustice si luminoase pornite. Un tanar aflat la semafor nu a acordat prioritate salvarii.

In urma testarii cu alcooltestul s-a constatat ca niciunul dintre soferi nu a consumat bauturi alcoolice.

In urma impactului, sase persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Potrivit Dianei Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi, ambulantierul, un barbat in varsta de 43 de ani, a fost preluat de o alta autospeciala a Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi si transportat la Spitalul ”Sf. Spiridon”, intrucat prezenta o contuzie toracica.

Soferul masinii care a provocat accidentul, un tanar in varsta de 27 de ani, a fost transportat la acelasi spital cu o ambulanta tip B2, intrucat avea o contuzie la nivelul genunchiului drept.

Cea de-a treia persoana implicata in accident, in varsta de 20 de ani, care se afla in dreapta soferului autoturismului, a fost preluata de un echipaj de prim ajutor si transferata la Spitalul de Neurochirurgie, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral fara pierdere a starii de constienta si prezenta un hematom parietal drept.

Medicul de pe ambulanta implicata in accident, in varsta de 52 de ani, a refuzat transportul la spital, desi a suferit o contuzie la nivelul genunchiului stang. La randul sau, asistentul medical de pe ambulanta, in varsta de 40 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral fara pierderea starii de constienta, s-a ales cu escoriatii punctiforme in zona fronto-temporala stanga, contuzie toracica. A refuzat sa mearga la spital.

O femeie de 46 de ani, care insotea bolnava din ambulanta, s-a ales cu un atac de panica si prezinta o contuzie toracica. Femeia a refuzat la randul sau preluarea si transportul la spital.