Alianta Universitatilor Tehnice trage un semnal de alarma privind fenomenul migrarii masive a inginerilor

Alianta Universitatilor Tehnice trage un semnal de alarma privind fenomenul migrarii masive a inginerilor

La Iasi, se desfasoara Conferinta Internationala din domeniul Instalatiilor pentru Constructii, anul acesta fiind abordata problematica modernizarii si eficientizarii instalatiilor pentru cladirile de patrimoniu.
 

Prins in flagrant cu tigari si alcool de contrabanda
Bulgariu se intoarce la dragostea dintai: PSD. Fostul consilier local renunta la demisia din partid si vrea un nou mandat la Radio Iasi
Prioritatile Ministerului Cercetarii si Inovarii sunt cresterea bugetelor pentru cercetare si stimularea cercetatorilor ca acestia sa ramana in Romania.
 
Afirmatia a fost facuta la Iasi de ministrul din domeniu, Lucian Georgescu, prezent la lucrarile Aliantei Universitatilor Tehnice din tara noastra.
 
Referindu-se la specialistii care aplica pentru proiectele europene, ministrul a subliniat ca procedurile in domeniu trebuie mult simplificate, deoarece Romania este singura tara din Uniune care are un grad de absorbtie pe cercetare de 117%.
 
Lucian Georgescu a mai spus ca in tara noastra se semnaleaza un foarte mare dezechilibru intre persoanele care implementeaza proiectele europene si acelea care le verifica, balanta fiind de 1 la 5.
 
Inginerii romani din domeniul echipamentelor de instalatii sunt foarte bine pregatiti si pot aborda o problematica diversa, a apreciat la Iasi presedintele Asociatiei Europene a Ingnerilor din Instalatii, Stefano Paolo Corgnati.
 
 
Oaspetele italian a mai subliniat faptul ca peste doi ani Romania va gazdui congresul international din domeniul Instalatiilor pentru Constructii, o manifestare care va fi o mare provocare pentru specialistii romani.
 
In cadrul Ministerului Cercetarii si Inovarii, in urmatoarele trei luni, va fi infiintata o structura de transfer tehnologic, a precizat la Iasi, ministrul cercetarii si inovarii, Lucian Georgescu.
 
El a mai spus ca prin intermediul acestui mecanism se va dori o eficientizare a transferului inovatiilor si inventiilor catre industrie.
 
Totodata, ministrul Lucian Georgescu a mai spus ca ar trebui reactivate sistemele de burse doctorale si post-doctorale din cadrul programului POS-DRU.
 
Ministrul Cercetarii si Inovarii, Lucian Georgescu, participa la Iasi la lucrarile Aliantei Universitatilor Tehnice din Romania.
 
In prima zi a Conferintei internationale din domeniul Instalatiilor pentru Constructii si Economia de Energie, a fost abrodata problematica eficientizarii instalatiilor si a modernizarii cladirilor de patrimoniu.
 
Punctual, a fost discutata situatia existenta in aula Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi, afirmandu-se ca singura solutie care poate fi aplicata in prezent ar fi introducerea unui sistem de climatizare care ar oferi posibilitatea protejarii picturilor, lemnului si ornamentelor –a precizat decanul facultatii de constructii de la Iasi, Vasilica Ciocan.