Agentii comerciali din Siraj, amendati de Protectia Consumatorului

Agentii comerciali din Siraj, amendati de Protectia Consumatorului

O actiune de control desfasurata saptamana aceasta la complexul Siraj, din municipiul Iasi, s-a lasat cu amenzi de aproape 150 milioane de lei vechi.

Directori de nota 10
Pensionarii din Iasi nu vor sta cu mainile in san!

Cea mai mare sanctiune a fost data unei firme la care s-au depistat peste 200 de litri de apa depozitata necorespunzator, respectiv cantitatea de apa era expusa la soare.

„In cursul zilei de 29 aprilie, institutia noastra, in colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi, a desfasurat o actiune de control in complexul Siraj. Controalele au fost efectuate de noua comisari ai CJPC Iasi si de patru reprezentanti ai Inspectoratului de Jandarmi. Verificarile au vizat cu preponderenta produsele alimentare, dar si produse nealimentare“, a declarat Marian Grigoras, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului (CRPC) Regiunea Nord-Est Iasi. In total, in cadrul acestei actiuni, au fost verificati 15 operatori economici, fiind constatate abateri la 11 dintre acestia. In urma neregulilor depistate au fost aplicate cinci amenzi contraventionale in valoare totala de 140 de milioane lei vechi si sase avertismente. Deficientele constatate de comisari se refera la lipsa etichetarii produselor sau etichetare incompleta, lipsa traducerii in limba romana a informatiilor de etichetare, neafisarea pretului si a certificatului constatator, dar si depozitari necorespunzatoare. „Cea mai mare amenda este in cuantum de 5.000 lei (RON) si a fost aplicata unei societati care are sediul in Bacau, figurand cu punct de lucru la locatia verificata. Abaterea constatata se refera la depozitarea in bataia razelor solare a unei cantitati de apa minerala carbogazificata, respectiv 96 de sticle de 2,5 litri fiecare si 129 de sticle de apa minerala plata de 2 litri fiecare, in conditiile in care pe ambalaje exista avertismentul „a se feri de razele solare“. Masura dispusa a fost de oprire definitiva de la comercializare“, a mai completat conducerea CRPC Iasi.