Accident rutier in Iasi: 13 persoane dintr-un microbuz au fost ranite

Accident rutier in Iasi: 13 persoane dintr-un microbuz au fost ranite

13 persoane au scapat ca prin minune doar cu rani usoare in urma unui accident care a avut loc simbata la Podu Iloaiei: un microbuz a intrat intr-un tir, pe drumul european 583.

A fost reluat procesul din dosarul „Transformatorul“. Fenechiu se considera nevinovat
Ajutoare electorale

Politistii spun ca soferul microbuzului nu a pastrat distanta fata de tir si mergea cu viteza pe soseaua uda. Politistii spun ca este vorba de 14 raniti usor. La fata locului au fost deplasate mai multe echipaje SMURD si ambulante, insa nu a fost nevoie de interventia echipajului de descarcerare.

Toti cei 13 pasageri din microbuz, constienti, au primit ingrijiri medicale in spitalele din Iasi. 4 dintre ei au fost dusi la Spitalul de Neurochirurgie, iar alti 9 au fost investigati si tratati in Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul "Sf. Spiridon" "Pacientii au contuzii la cap, coloana, torace si diverse lovituri usoare la membrele inferioare. Niciunul dintre pacienti nu este in stare de soc. Cel mai tinar dintre pacienti are 15 ani", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, medicul sef UPU-SMURD Iasi. In functie de rezultate investigatiilor, medicii vor decide daca vreunul dintre raniti va fi spitalizat. Potrivit Politiei, microbuzul Intertrans Company se deplasa pe ruta Iasi – Suceava, iar in apropierea localitatii Podu Iloaiei soferul a pierdut controlul autovehiculului, acesta lovind din spate un tir, care se deplasa regulamentar. Tirul avea numar de Suceava si transporta caramida. "Este vorba despre nerespectarea distantei intre autovehicule. Soferul microbuzului nu a adaptat probabil viteza in conditiile carosabilului umed. Au rezultat 14 raniti usor, toti fiind transportati la spitale din Iasi", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi, Alina Vezeteu. Soferii au fost testati cu etiloscopul si niciunul dintre ei nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cel mai grav accident rutier care a avut loc la Iasi a fost in 2009, cind un microbuz care nu a respectat indicatiile de la trecerea cu cale ferata din comuna Scinteia a fost lovit in plin de trenul Bucuresti-Brasov si impins pe calea ferata 510 metri. Atunci, 11 persoane au murit pe loc, alte 3 au decedat la spital, iar 2 persoane au supravietuit tragediei. Accidentul a fost declarat tragedie feroviara, fiind unul dintre cele mai grave accidente feroviare care au avut loc in Romania in ultimii ani. G.T.