9.200 de doze de vaccin impotriva tuberculozei au ajuns la Iasi

9.200 de doze de vaccin impotriva tuberculozei au ajuns la Iasi

Aproximativ 1.000 de bebelusi trebuie recuperati la vaccinare in maternitati .

Femeie gasita moarta intr-un apartament din Alexandru
Lucrarile din Copou sunt in intarziere

Criza vaccinului BCG din maternitatile iesene a luat sfarsit, dupa ce Directia de Sanatate Publica (DSP) a primit 9.200 de doze de vaccin de la Ministerul Sanatatii. In cele doua maternitati iesene sunt de recuperat aproximativ 1.000 de bebelusi care vor fi programati pentru vaccinare de catre medicii de familie. „Au fost impartite dozele catre toate maternitatile din judet si deja s-a inceput recuperarea procesului de vaccinare. In urmatoarea perioada asteptam transa de vaccin pentru hepatitic B”, a precizat dr. Irina Mitroi, medic in cadrul DSP Iasi. Numai la Spitalul „Cuza Voda” sunt de vaccinat aproximativ 500 de copii. „Am primit o transa de 500 de doze si deja am programat bebelusii la vaccinare. Speram ca pana la sfarsitul lunii sa recuperam mare parte din bebelusii care nu au beneficiat de vaccin”, a precizat prof. dr. Maria Stamatin, directorul medical al Spitalului „Cuza Voda”.

Criza provocata de inchiderea Institutului Cantacuzino
Criza de vaccinuri a aparut in conditiile in care, in Europa, putini producatori mai fabrica vaccinurile necesare bebelusilor. Pana la inchiderea liniei de vaccinuri de la Institutului National Cantacuzino, tara noastra nu s-a confruntat cu sincope legate de asigurarea vaccinarii prin programul national de imunizare a bebelusilor. Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca vaccinurile vor fi achizitionate de la vecinii bulgari.
Pana la sfarsitul lunii august va fi achizitionata prima transa de 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, urmand ca restul de 156.000 sa fie achizitionate in urmatoarele luni.