Pe ce strazi din Iasi va fi sens unic si oprirea interzisa. Ce alte modificari ale circulatiei rutiere vor fi in municipiu La sfarsitul lunii mart

Sofer care a fugit de la locul accidentului, prins de politisti
Prefectul Dragomir Tomaseschi a implinit ieri 39 de ani

Pe ce strazi din Iasi va fi sens unic si oprirea interzisa. Ce alte modificari ale circulatiei rutiere vor fi in municipiu

La sfarsitul lunii martie, in urma unor solicitari ale Comisiei Municipale de Circulatie, Politia Municipiului Iasi – Biroul Rutier a avizat mai multe masuri in vederea fluidizarii circulatiei rutiere si cresterii sigurantei in trafic:

1. Pe aleea de legatura dintre soseaua Tudor Neculai si strada Arhitect Ioan Berindei, pe sensul de mers dinspre soseaua Tudor Neculai catre strada Arhitect Ioan Berindei, va fi instituit sens unic.

2. Pe strada Stindardului, in dreptul Scolii Gimnaziale „Elena Cuza”, va fi amenajata o trecere pentru pietoni, dar nu va fi montata in dreptul caii de acces in incinta unitatii de invatamant. Totodata, trecerea pentru pietoni va fi presemnalizata printr-un indicator rutier de tipul „Presemnalizare trecere pentru pietoni” si semnalizata prin amplasarea indicatorului rutier „Trecere pentru pietoni”, cele doua indicatoare urmand a fi amplasate pe ambele sensuri de mers.

3. Atat pe strada Gloriei si strada strada Clopotari (artere adiacente raului Nicolina) la intersectia cu soseaua Nicolina, cat si pe strada Petre Tutea (artera adiacenta magazinului Lidl) la intersectia cu soseaua Nicolina, vor fi amplasate indicatorul rutier „Oprire” si indicatorul rutier „La dreapta”.

In plus, pe soseaua Nicolina, pe sensul de mers dinspre Podu Ros, inaintea intersectiei cu strada Gloriei, va fi amplasat indicatorul „Interzis a vira la stanga”.

Acelasi tip de indicator va fi amplasat pe soseaua Nicolina, pe sensul de mers spre Podu Ros, inaintea intersectiei cu strada Petre Tutea.

Totodata, vor fi modificate marcajele rutiere instituite pe soseaua Nicolina, la intersectia cu strazile Clopotari si Petre Tutea, respectiv aplicarea marcajului rutier de tip linie continua dubla.

4. Pe ambele parti ale Splai Bahlui Mal Stang va fi montat un indicator rutier „Oprirea interzisa”, tronson cuprins intre strada Gheorghe Ghibanescu si strada Alexandru Ipsilanti Voda.

5. La intersectia strazilor Mihai Costachescu si Petre Andrei va fi amenajata o trecere de pietoni, mai exact pe strazile Petre Andrei si Codrescu (nu si pe strada Mihai Costachescu).

Trecerea pentru pietoni va fi presemnalizata printr-un indicator rutier de tipul „Presemnalizare trecere pentru pietoni” si semnalizata prin amplasarea indicatorului rutier „Trecere pentru pietoni”.’

6. Pe strada Petre Andrei, pe sensul de mers spre soseaua Stefan cel Mare si Sfant, va fi instituit sens unic.

Pe arterele care intersecteaza strada Petre Andrei, pe sensul de mers dinspre aleea Grigore Ghica Voda, vor fi amplasate indicatorul rutier „Oprire” si indicatorul rutier „La stanga”.

Pe strada Petre Andrei, la intersectia cu strada Mihai Costachescu, va fi amplasat indicatorul rutier „Sens unic”, iar la capatul opus al sectorului, respectiv la intersectia cu soseaua Stefan cel Mare si Sfant, va fi amplasat indicatorul rutier „Accesul interzis”.

7. Pe strada Sofia Nadejde va fi oprita circulatia pentru realizarea primului pod care va fi construit de Primarie in vederea conectarii zonei Cicoarei cu restul orasului. In acest sens pe trotuar vor fi montati popici si va fi amplasat indicatorul rutier „Oprirea interzisa”

8. Indicatorul rutier amplasat pe bulevardul Nicolae Iorga la intersectia cu breteaua pasajului Nicolina (breteaua ce faciliteaza accesul catre strada Nicolina, relatia Podu Ros) va fi modificat in sensul ca pe acesta va figura directia inainte si la dreapta pe prima banda de circulatie.

9. Pe ambele sensuri ale strazii Mihai Eminescu va fi amplasat cate un indicator „Oprirea interzisa”.

10. Pe strada Spital Pascanu (fundac), nr. 2, in fata blocurilor vechi, vor fi montate indicatoarele „Drum infundat” si „Accesul interzis – cu exceptia riveranilor”

11. Pe strada Izvor, in dreptul Scolii Gimnaziale „Alecu Russo”, va fi amenajata o trecere de pietoni, dar nu va fi montata in dreptul caii de acces in/din incinta unitatii de invatamant. Trecerea pentru pietoni va fi presemnalizata printr-un indicator rutier de tipul „Presemnalizare trecere pentru pietoni” si semnalizata prin amplasarea indicatorului rutier „Trecere pentru pietoni”

12. Statia de autobuz de pe bulevardul C. A. Rosetti din fata Scolii Gimnaziale Internationale Spectrum va fi mutata in imediata apropiere

13. Pe strada Pacurari la intersectia cu strada Petru Poni (spre benzinaria MOL) va fi montat un indicator rutier „Interzis viraj stanga”.