1526 locuri de munca vacante la Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi, in calitate de organizator al Bursei locurilor de munca pentru absolventi din data de 19 octom

La 1 octombrie 2011 intra in vigoare noul Cod civil
Concursul de titularizare va avea loc pe 13 iulie 2011

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi, in calitate de organizator al Bursei locurilor de munca pentru absolventi din data de 19 octombrie 2018, in cele doua locatii: Casa de Cultura a Studentilor sala FOAIER din municipiul Iasi si Casa de Cultura ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Pascani, apreciaza interesul manifestat de mediul economic din judetul Iasi pentru ocuparea tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca, prin oferta diversificata de la aceasta editie, de 1526 locuri de munca vacante din care 150 pentru studii superioare.

Din cele 1080 de persoane participante care au discutat cu reprezentantii celor 119 agenti economici, 750 sunt proaspat absolventi. Dintre acestia, 533 au fost selectati in vederea angajarii in perioada imediat urmatoare iar 18 absolventi au incheiat un contract de munca corespunzator pregatirii profesionale, 10 fiind cu studii superioare.

Angajatorii prezenti la eveniment au avut posibilitatea de a primi informatii detaliate de la specialistii AJOFM Iasi referitoare la Legea internshipului, Legea privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si Legea uceniciei la locul de munca.

De asemenea, in cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi care are ca principal obiectiv facilitarea tranzitiei catre un loc de munca a viitorilor absolventi, elevii din anii terminali ai liceelor si scolilor profesionale au participat astazi la Bursa locurilor de munca pentru absolventi, ca un prim pas in familiarizarea cu cerintele angajatorilor din diverse domenii de activitate.

Actiunea organizata astazi, adresata in special absolventilor, este una din prioritatile Serviciului Public de Ocupare, fiind cea mai eficienta masura activa.