Uniunea Europeana cere o ancheta independenta dupa ce 16 palestinieni au fost ucisi de fortele israeliene in timpul manifestatiei de vineri

Federica Mogherini, reprezentanta diplomatiei europene, a cerut, sambata, o ancheta independenta cu privire la folosirea munitiei adevarate de catre a

Presa elvetiana: Romaniei i se trage de la coruptie
Doua noi CUTREMURE au zguduit Italia. Oamenii si-au petrecut noaptea in strada

Federica Mogherini, reprezentanta diplomatiei europene, a cerut, sambata, o ancheta independenta cu privire la folosirea munitiei adevarate de catre armata israelianna in Gaza, in timpul infruntarilor soldate cu 16 morti si sute de raniti, relateaza AFP.

“Folosirea munitiei adevarate trebuie sa faca obiectul unei anchete independente si transparente”, a spus Mogherini, precizand ca Uniunea Europeana deplange pierderile de vieti si transmite condoleante familiilor celor ucisi. “Libertatea de exprimare si libertatea de a manifesta sunt drepturi fundamentale care trebuie respectate”, a precizat Mogherini, potrivit News.ro.

Cel putin 16 palestinieni au fost ucisi vineri si mai multe sute au fost raniti de fortele de securitate israeline care se confrunta cu una dintre cele mai mari demonstratii palestiniene care a avut loc in ultimii ani de-a lungul granitei Israel – Gaza, au transmis medicii din Gaza.

Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiatii sa aiba dreptul de a se intoarce in ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele sase saptamani de protest, cat au fost anuntate. Armata israeliana a estimat ca este vorba despre 30.000 de persoane.