Tragedie aviatica. 30 de MORTI dupa ce un avion militar a cazut peste case, magazine si un hotel

Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata dupa ce un avion militar indonezian s-a prabusit, astazi, intr-o zona rezidentiala din orasul Medan, in nordul insulei Sumatra, si a fost cuprins de flacari, a declarat un purtator de cuvant al armatei.

Tensiunile cresc in jurul insulelor Senkaku: Lupta cu tunuri de apa intre navele taiwaneze si nipone
Care este „singura alternativa” la DEZINTEGRAREA UE

Potrivit unei surse militare, avionul s-a prabusit intr-o zona rezidentiala, peste un hotel, magazinele din zona si mai multe case. Avionul de tip Hercules C-130 a fost distrus in urma prabusirii in orasul Medan, a informat Metro TV, care a precizat ca la bordul avionului s-ar fi aflat 13 persoane.

“Potrivit ultimelor informatii, ar fi murit 30 de persoane. Numarul victimelor ar putea fi mai mare”, a declarat Hisar Turnip, un purtator de cuvant al agentiei indoneziene pentru operatiuni de salvare, citat de Agerpres. Nu se stie pentru moment cate dintre victime s-ar fi aflat in avion si cate la sol.

Avionul s-a prabusit la cateva minute dupa ce a decolat de la o baza aeriana din orasul Medan cu destinatia Natuna, o insula vecina. Potrivit mass-media, pilotul ar fi cerut sa revina la baza din cauza unor probleme tehnice.