Tinerii moldoveni l-au intampinat pe vicepremierului rus cu struguri, votca si arme de jucarie

Tinerii moldoveni l-au intampinat pe vicepremierului rus cu struguri, votca si arme de jucarie

Mai multi tineri au protestat, la Aeroportul din Chisinau, cu struguri, votca si arme de jucarie fata de vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin in Republica Moldova.

Fukushima, decontaminata cu marijuana?
Regiunea Balcanilor, pepiniera pentru gruparile jihadiste din Orientul Mijlociu

Potrivit Jurnalului de Chisinau, citat de Mediafax, tinerii au venit la aeroport cu struguri – referire la embargoul impus de Rusia importurilor de fructe din Republica Moldova, arme de jucarie – ca simbol al agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei si votca – opus traditiei romanesti de intampinarea cu paine si sare.

Vicepremierul rus a sosit, joi, intr-o vizita de doua zile in Republica Moldova, unde are programate discutii cu ministrul Economiei, Andrian Candu, privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume si fructe din Republica Moldova

Dimitri Rogozin este insotit de o delegatie de 25 de oficiali rusi din Serviciul Fitosanitar, Ministerul Economiei, Serviciului Vamal si Ministerul Culturii de la Moscova.

Agenda vizitei transmisa de Ambasada Rusiei la Chisinau mentioneaza ca Dmitri Rogozin va depune flori la Memorialul Eternitate din Chisinau, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la inceperea operatiunii Iasi – Chisinau.

Autoritatile de la Chisinau au asigurat ca la aceasta actiune nu vor fi prezenti oficiali din Republica Moldova si nici nu vor fi organizate onoruri militare.

Dimitri Rogozin se va deplasa vineri la Tiraspol, unde are programate o intalnire cu liderul separatist Evgheni Sevciuk. Ulterior, vicepremierul rus va avea o intrevedere cu premierul Iurie Leanca.

Ministerul Economiei de la Chisinau a anuntat, marti, intr-un comunicat, ca intalnirea vicepremierului rus cu ministrul Andrian Candu a fost solicitata de partea rusa si are loc in cadrul Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economica intre Chisinau si Moscova.

"Ministrul Economiei considera ca este de datoria sa sa foloseasca orice prilej pentru a dialoga cu partea rusa si sa faca tot ceea ce este posibil pentru a aduce claritate si constructivism in relatia dintre cele doua tari. De aceea, un subiect special va fi legat de comert, in contextul restrictiilor impuse de Federatia Rusa, prin limitarea importului produselor moldovenesti si decizia de introducere a taxelor vamale de catre Guvernul rus", arata comunicatul ministerului de la Chisinau.