SUA nu intentioneaza sa ceara extradarea lui Assange

SUA nu intentioneaza sa ceara extradarea lui Assange

 Philip Crowley , purtator de cuvant al Departamentului de Stat american, a declarat ca arestarea fondatorului Wikileaks "este, in acest moment, o chestiune intre Marea Britanie si Suedia".

Vladimir Putin denunta coruptia din companiile publice ruse
Egiptul ridica restrictiile de circulatie impuse in 28 ianuarie

SUA nu intentioneaza sa ceara extradarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care s-a predat politiei britanice marti, a anuntat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, relateaza RIA Novosti.

„Ancheta noastra continua. Arestarea sa este, in acest moment, o chestiune intre Marea Britanie si Suedia”, a spus Philip Crowley. Potrivit acestuia, SUA nu au furnizat informatii instantelor britanice si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru. De asemenea, el a negat ca SUA isi vor revizui diplomatia, compromisa de dezvaluirile WikiLeaks.

„Nu ma astept la asa ceva. Nu vor exista schimbari semnificative. Speram ca nu va fi necesar”, a subliniat Crowley. Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, cautat de Suedia, nu a reusit sa obtina marti in instanta eliberarea pe cautiune. Instanta a refuzat eliberarea lui Assange pe cautiune. Assange, care nu a acceptat extradarea in Suedia, a aparut in instanta dupa ce s-a predat politiei londoneze. El a fost arestat in baza unui mandat de arestare suedez.

Curtea are acum 21 de zile la dispozitie pentru a lua o decizie privitoare la extradare. Daca instanta decide sa permita extradarea, Assange va putea face apel.

Calificand masura drept „politica”, avocatul lui Assange, Mark Stephens, a dat asigurari ca acesta vrea sa afle acuzatiile care il vizeaza pentru a le putea combate.

Doua femei din Suedia sustin ca au fost agresate sexual de Assange, atunci cand acesta a vizitat tara, in luna august. Fondatorul WikiLeaks a negat acuzatiile.