SUA nu-si pot permite nicio intarziere in adoptarea planului de relansare economica

SUA nu-si pot permite nicio intarziere in adoptarea planului de relansare economica

Presedintele Barack Obama sustine ca Statele Unite ale Americii (SUA) nu-si pot permite 'intarzieri' in adoptarea planului de relansare economica de catre Congres. Dupa ce a trecut in revista concedierile care au loc la companii precum Microsoft, Intel si United Airlines, presedintele SUA a spus ca asta inseamna si mai multi barbati si femei 'ale caror familii au fost afectate si ale caror vise au fost puse in asteptare'. De asemenea, Barack Obama a declarat luni presei ca adminstratia este responsabila in fata 'fiecarui american' sa actioneze rapid, precizand ca 'vremurile exceptionale' impun 'masuri prompte si exceptionale'. Senatul american va incepe marti lucrul pe 

Franta se afla pe calea spre ‘apartheid’, avertizeaza un inalt oficial de la Paris
Libanul a intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare pahar de vin din lume

comisii la proiectul de relansare economica, in timp ce Camera Reprezentantilor urmeaza sa voteze miercuri asupra versiunii sale a planului de stimulare, in valoare de 825 de miliarde de dolari. Barack Obama a anuntat luni si noi masuri pentru stimularea productiei de masini economice in consumul de carburant si pentru diminuarea dependentei energetice a SUA.
‘America nu va fi ostatica diminuarii resurselor, a unor regimuri ostile si a incalzirii planetei’, a afirmat Barack Obama. ‘Nu vom sta fara sa facem nimic sub pretextul ca este greu sa actionezi. A venit momentul sa facem lucruri dificile’, a adaugat el, afirmand ca prioritatea sa este ‘de a alege un viitor mai sigur pentru tara si prosper pentru planeta’. Barack Obama a solicitat Agentiei de protectie a mediului (EPA) sa reexamineze posibilitatea de a acorda o derogare statului California pentru ca acesta sa poata impune norme mai stricte pentru propriile autovehicule in raport cu cele stabilite la nivel federal. Administratia Bush a blocat in trecut tentativele Californiei si a altor peste zece state de a-si impune reglementari proprii mai restrictive referitoare la emisiile de gaze cu efect de sera.