Seulul a lansat exercitiile militare programate

Seulul a lansat exercitiile militare programate

 O parte dintre manevre urmeaza sa aiba loc in apropiere de insule din Marea Galbena, in apropiere de granita maritima disputata cu Coreea de Nord, unde s-au mai inregistrat tensiuni.

Insula Serpilor este puternic afectata de eroziune si risca sa se divizeze
ATAC ARMAT in Italia. Cel putin patru persoane au fost UCISE

Coreea de Sud a lansat luni exercitii militare cu munitie de razboi in apropiere de coasta sa, in conditiile in care Seulul a avertizat ca isi va inaspri atitudinea fata de Phenian, pe fondul ostilitatilor recente, relateaza DPA.

Exercitiile navale „au inceput in 29 de locuri, de-a lungul a trei coaste, asa cum era programat”, a declarat un oficial din Statul Major Interarme sud-coreean. O parte dintre manevre urmeaza sa aiba loc in apropiere de insule din Marea Galbena, in apropiere de granita maritima disputata cu Coreea de Nord, unde s-au mai inregistrat tensiuni.

Nu sunt programate, insa, exercitii in apropiere de insula Yeonpyeong, atacata de artileria nord-coreeana in 23 noiembrie. Duminica, Phenianul a criticat manevrele si a acuzat Seulul ca ia masuri „pentru escaladarea confruntarii si declansarea unui razboi”. Exercitiile navale vor continua pana vineri. Presedintele sud-coreean Lee Myung Bak a fost criticat pentru pozitia moderata, dupa ce Coreea de Nord a atacat o insula sud-coreeana in luna noiembrie, provocand moartea a doi militari si doi civili. Noul ministru sud-coreean al apararii, Kim Kwan Jin, a declarat ca fortele armate vor lua „masuri ferme astfel incat Coreea de Nord sa nu mai indrazneasca o provocare”, relateaza agentia sud-coreeana Yonhap. Fostul general Kim a fost investit in functie sambata, inlocuindu-l pe Tae Young, care a demisionat la trei zile dupa atacul de artilerie, in urma criticilor parlamentarilor de opozitie si ai formatiunii de la putere.