Rusia va dezvolta un nou tip de racheta intercontinentala grea

Rusia va dezvolta un nou tip de racheta intercontinentala grea

 Rachetele intercontinentale grele se refera la o clasa de rachete cu o greutate a incarcaturii de lupta cuprinsa intre cinci si noua tone si cu o lungime de peste 35 de metri, capabile sa transporte un numar mare de ogive.

Un britanic a fost arestat dupa ce a scris pe Twitter ca a cerut explicatii unei musulmane in legatura cu atentatele din Bruxelles
Conditiile puse de presedintele rus pentru inlaturarea crizei gazelor naturale in Europa

Rusia intentioneaza sa dezvolte pana in 2020 un nou tip de racheta intercontinentala grea, a anuntat luni un oficial insarcinat cu programul de armament rus, citat de RIA Novosti. O decizie finala ar urma sa fie luata in 2012-2013, de o comisie de experti, nu numai de Ministerul Apararii, a declarat Iuri Solomonov, de la Institutul pentru tehnologie termala de Moscova (MIT), care dezvolta racheta balistica Bulava, ce a avut probleme la teste. „Aceasta chestiune depaseste competenta Ministerului Apararii. Este o chestiune cu importanta de stat”, a subliniat el. Rachetele intercontinentale grele se refera la o clasa de rachete cu o greutate a incarcaturii de lupta cuprinsa intre cinci si noua tone si cu o lungime de peste 35 de metri, capabile sa transporte un numar mare de ogive. Fortele ruse strategice dispun in prezent de rachete intercontinentale SS-18 Satan si SS-20 Saber, din perioada sovietica. Acestora le-a fost prelungita perioada de folosire si vor ramane in uz pana in 2026.