Rusia a angajat gigantul Goldman Sachs sa-i imbunateasca imaginea

Rusia a angajat gigantul Goldman Sachs sa-i imbunateasca imaginea

Guvernul rus a angajat gigantul bancar american Goldman Sachs pentru a imbunatati imaginea tarii in ochii investitorilor straini si pentru a atrage valuta. Serviciile americamilor sunt rasplatite cu 500.000 de dolari.

Presedintele Estoniei cere NATO sa contracareze atacurile cibernetice ale RUSIEI
Costul grevelor din Franta: intre 200 si 400 de milioane de euro pe zi

"Noi, oficialii, nu stim cum sa comunicam cu investitorii", a explicat ministrul-adjunct al Economiei, Serghei Beliakov, citat de RIA Novosti.

Astfel, Goldman Sachs va inlesni contactele Rusiei cu agentiile internationale de rating, va organiza prezentari in strainatate si-i va ajuta pe oficialii rusi sa imbunateasca perceptia asupra climatului investitional din tara.

Una dintre primele recomandari facute rusilor este sa fie mai sociabili. "Guvernul si departamentele sale importante, ministrii si oficialii de rang inalt ar trebui sa fie deschisi pentru dialogul cu investitorii. Mi se pare ca asta lipsea si asta este ceea ce auzim deseori", a declarat un reprezentant al bancii americane.

Goldman Sachs colaboreaza cu guvernul rus de mult timp, incepand cu reformele economice foarte dure din 1992. Banca s-a retras din Rusia in timpul crizei financiare din 1998, dar a revenit zece ani mai tarziu, alaturi de alte concerne bancare.