Razboiul economic dintre SUA si China escaladeaza. Americanii au impus o noua serie de taxe vamale de zeci de miliarde de dolari

Statele Unite au impus taxe vamale in valoare de 16 miliarde de dolari produselor importate din China, valoarea totala a acestora ajungand la 50 de mi

Planeta va fi de nerecunoscut pana in 2050, avertizeaza expertii
NATO cere scuze afganilor pentru ARDEREA CORANULUI

Statele Unite au impus taxe vamale in valoare de 16 miliarde de dolari produselor importate din China, valoarea totala a acestora ajungand la 50 de miliarde de dolari, in contextul unei dispute comerciale continue intre cele doua tari, relateaza BBC preluat de mediafax.

Sanctiunile au intrat in vigoare joi si vor afecta aproximativ 280 de produse din China, printre care produse chimice, echipament pentru agricultura, motociclete si antene. Noile taxe vamale impuse vor determina cel mai probabil China sa impuna o serie de masuri de retorsiune, amplificand astfel disputa comerciala dintre cele doua tari.

Ministrul Comertului din China a declarat joi ca Administratia de la Beijing va trebui sa continue sa lupte impotriva ultimei serii de tarife impuse de catre Statele Unite.

De asemenea, acesta a declarat ca va depune o plangere la Organiatia Mondiala a Comertului impotriva taxelor vamale in valoare de 50 de miliarde de dolari. Oficialii din Statele Unite si China poarta discutii la Washington, dar ambele parti au transmis ca nu exista sperante mari pentru rezolvarea conflictului.

Statele Unite si China au impus in iulie masuri reciproce de limitare a importurilor.

Tensiunile s-au agravat de atunci, majoritatea companiilor mari din cele doua tari fiind afectate, iar economia deteriorata.