Rasmussen: Exista o probabilitate ridicata ca RUSIA sa intervina militar in Ucraina

Rasmussen: Exista o probabilitate ridicata ca RUSIA sa intervina militar in Ucraina

Secretarul general al NATO a avertizat astazi, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, ca Alianta nu a primit semnale ca Rusia ar intentiona sa-si retraga fortele din apropierea granitei cu Ucraina.

Prin implicare in viata comunitatii si prin educatie civica in adolescenta, indivizii pot fi motivati sa genereze schimbarile pe care si le doresc in societate
Ministrul de Interne mexican a murit intr-un accident de elicopter

Intrebat de Reuters cum evalueaza riscurile unei interventii militare, Anders Fogh Rasmussen a raspus ca "exista o probabilitate ridicata".

"Vedem ca rusii dezvolta scenariul si pretextul unei astfel de operatiuni sub acoperirea unei operatiuni umanitare si vedem o consolidare militara ce ar putea fi folosita pentru a desfasura astfel de operatiuni militare ilegale in Ucraina", a explicat oficialul NATO.

Secretarul general al NATO a mai precizat ca orice misiune umanitara a Rusiei ar fi un pretext pentru salvarea insurgentilor prorusi care lupta impotriva armatei ucrainene.

Pe de alta parte, presedintele Vladimir Putin se va deplasa, joi, in Crimeea, unde va sustine un discurs in fata deputatilor din Parlamentul Rusiei.

"Putin va rosti un discurs intens care va reflecta agenda cu care traim toti", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, relateaza agentia RIA Novosti.