„Un strigat pentru securizarea aeroporturilor”: Expresia frustrarii politistilor belgieni din prima linie, exprimata intr-o scrisoare deschisa

Probleme mari de securitate la aeroportul belgian Zaventem acolo unde a avut loc sangerosul atentat de saptamana trecuta. Agentii de securitate din Bruxelles s-au plans intr-o scrisoare deschisa de deficientele de organizare intalnite.

Avertismentul sumbru al lui Helmut Kohl pentru intreaga Europa
AMBASADA SUA PREMIAZA ANTREPRENORUL LUNII APRILIE

Angajati ai aeroportului cu probleme penale sau masini care se pot apropia de pista fara a fi controlate sunt doar cateva dintre problemele semnalate.

"22 martie 2016. Pentru fiecare politist ce lucreaza in serviciul politiei aeroportului Zaventem, data la care el se astepta ca asa ceva sa se intample.Cu toate acestea, noi toti, fiecare dintre noi trebuia sa isi faca datoria. In conditii care credem ca puteau fi evitate si ar fi trebuit evitate. Fiecare membru al echipei de interventie este constient de acest lucru. Aceasta scrisoare este expresia frustrarii politistilor din prima linie fata de o proasta gestionare, un strigat pentru securizarea aeroporturilor nationale", sustin agentii de politie in scrisoare. publicata de cotidianul Le Soir.

Agentii politiei aeroportuare scot in evidenta dupa atentatele de la Zaventem problemele de securitate. Intr-o scrisoare deschisa ca deficientele ar fi putut fi un avantaj pentru cei care au recunoscut terenul pentru teroristi.

Potrivit sindicatelor, aceasta scrisoare reflecta starea de neliniste a multor agenti.

Ea subliniaza lipsa de control in locuri unde, de exemplu, masinile se pot apropia de cladirea aeroportului fara nicio supraveghere. Agentii de politie subliniaza de asemenea ca multi dintre muncitorii angajati la centrul de triere a bagajelor pe pista aeroportului ar avea antecedente penale,

De asemenea, ei subliniaza lipsa de personal, "armele depasite", "imbatranirea materialului rulant", "infrastructura abominabila" ce impiedica sa se procedeze in acelasi timp la fotografiere si preluarea amprentelor digitale.