„Rusia este INAMICUL numarul 1 al SUA”, spune favoritul republicanilor

„Rusia este INAMICUL numarul 1 al SUA”, spune favoritul republicanilor

Favoritul republicanilor din SUA, Mitt Romney, a declarat, intr-un interviu acordat CNN, ca Rusia este inamicul geopolitic numarul unu al Statelor Unite, scrie Ria Novosti.

Europarlamentarul Siegfried Muresan: ”M-am aflat exact in locul in care au avut loc exploziile cu aproximativ 90 de minute inainte. E nevoie ca politia belgiana sa-si indeplineasca misiunea si sa nu mai intoarca capul”
Depozit petrolier al Statului Islamic, bombardat de armata franceza

Mai mult decat atat, Romney spune ca Rusia "s-a aliat cu cei mai periculosi actori ai lumii", printre care Siria si Iranul. "Rusia continua sa sprijine Siria. Sustine Iranul, se opune sanctiunilor economice pe care noi doream sa le impunem contra Iranului, Rusia nu este un prieten pe scena lumii", a spus Romney. Favoritul republicanilor a comentat si discutiile de ieri ale presedintelui Barack Obama cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev, la summitul nuclear de la Seul. "Actiunile pe care le-a intreprins, prin care dorea sa refaca legaturile cu Rusia nu au functionat deloc", a spus Romney, adaugand ca replica liderului american legata de "flexibilitatea" sa dupa alegeri este "alarmanta si ingrijoratoare". “Rusia este inamicul geopolitic, iar ideea presedintelui nostru, de a planifica o actiune comuna cu ei, despre care nu vrea sa spuna poporului american, inainte de alegeri, consider ca este foarte, foarte alarmanta", a precizat Romney.