Primar libanez arestat pentru trafic de organe. A incercat sa cumpere FICATUL unui roman

Primar libanez arestat pentru trafic de organe. A incercat sa cumpere FICATUL unui roman

Un primar din Liban a fost arestat in Spania, acesta fiind acuzat ca a oferit suma de 55.000 de dolari pentru a beneficia de un transplant de ficat. Printre potentialii donatori s-a numarat si un roman, care ar fi avut sansa sa primeasca banii daca i-ar fi donat libanezului o parte din ficat.

Tensiuni Ungaria/Armenia: Autoritatile ungare sustin ca in cazul Safarov au respectat legislatia internationala
Italia cauta un nou lider politic, dupa Mario Monti

Autoritatile nu au facut public numele barbatului de 61 de ani, acesta fiind arestat in aeroportul Manises din Valencia, pe 30 ianuarie. Acesta a fost adus in fata instantei, unde a fost acuzat de trafic de organe si eliberat cu conditia sa nu paraseasca Spania.

Primarul este cercetat alaturi de patru complici, trei libanezi si un palestinian. Potrivit datelor anchetatorilor, complicii au recrutat si platit noua persoane sarace, opt emigranti si un cetatean spaniol. Acestia au fost dusi la o clinica din Valencia unde au facut un test de compatibilitate, cu o valoare totala de 16.000 de dolari, cativa donatori fiind remunerati pentru ca si-au facut aceste analize.

O singura persoana a fost compatibila, un imigrant roman, care urma sa fie donator pentru primarul libanez. Acesta l-a insostit pe oficial la o clinica din Barcelona, unde urma sa aiba loc interventia chirurgicala. Medicii au realizat ca putea fi vorba de trafic de organe, astfel ca au refuzat sa realizeze transplantul.

De precizat ca in Spania transplantul la cerere poate fi facut doar de membri de familie sau prieteni apropiati, iar medicii au descoperit ca intre donator si beneficiar nu exista nici o relatie de acest gen. In final, primarul libanez a primit o parte din ficatul fiului, respins initial de medicii libanezi, dar considerat compatibil in Spania. Barbatul a fost arestat cand a revenit in Spania pentru un control medical, potrivit ro.stiri.yahoo.com.