Peste 40 de oameni au murit in Cehia, Polonia, Turcia, Romania si Bulgaria, in ultimele zile, din cauza temperaturilor extreme

Inghet, victime, scoli inchise si strazi blocate in toata Europa centrala si de est, din cauza valului de frig! Cel mai rau

Violente in Grecia, in timpul vizitei lui Barack Obama: Fortele de ordine i-au respins pe protestatari cu gaze lacrimogene
Taraeuropeana unde tinerele de 16 ani lucreaza legal ca prostituate

a fost in Polonia, unde minimele au scazut si sub minus 35 de grade Celsius. Meteorologii avertizeaza ca urmatoarele zile vor fi cel putin la fel de geroase.

16 oameni au murit pe strazi in Polonia din cauza frigului, desi autoritatile au oferit adapost si hrana calda oamenilor strazii. Tot din cauza gerului, un tren a deraiat in apropiere de Wadowice.

In nord-estul Bulgariei, temperaturile au scazut pana la minus 29 de grade Celsius. Trei oameni au murit din cauza hipotermiei, iar alti doi in ambulante blocate in nameti. Scolile din cateva orase si-au suspendat cursurile.

Frigul i-a impins pe ungurii fara adapost sa ia cu asalt centrele puse la dispozitie de autoritati. Gradul de ocupare a fost de 87% la nivel national in ultimele nopti, cand minimele au coborat sub minus 17 grade in unele zone.

In ultimele trei zile, 5 oameni au murit de frig in Turcia. La Istanbul, ninsoarea a dat peste cap traficul. Municipalitatea a mobilizat peste 4.000 de lucratori la deszapezire. Minima a fost de minus 5 grade Celsius, dar meteorologii au avertizat ca gerul se va accentua in zilele urmatoare.