Peste 150 de morti si 400 de disparuti in Indonezia, dupa cutremurul de luni

Cutremurul cu magnitudinea de 7,7 inregistrat luni, urmat de un tsunami in insulele indoneziene din Oceanul Indian, a provocat moartea a 154 de persoane si disparitia altor aproximativ 400, potrivit unui nou bilant stabilit miercuri de autoritati, relateaza AFP.

Silvio Berlusconi a insultat un activist la o conferinta de presa
Regele Bahrainului amnistiaza detinutii politici, dar respinge alte cereri ale protestatarilor

Cutremurul, a carui magnitudine a fost initial estimata la 7,5, s-a produs luni in regiunea Kepulauan Mentawai, la ora locala 21.42 (17.42, ora Romaniei), la o adancime de 14,2 kilometri, a anuntat Observatorul Geologic american, USGS. Seismul a fost urmat de valuri de trei metri inaltime, care au devastat aproximativ zece sate situate pe coasta arhipelagului Mentawai, in largul insulei Sumatra, una dintre zonele cele mai amenintate de seisme in Indonezia. La 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea de 9,3 a provocat un tsunami devastator soldat cu cel putin 168.000 de victime in Indonezia si alte zeci de mii in jurul Oceanului Indian.

In urma cu peste un an, la 30 septembrie 2009, Padang a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 care a provocat moartea a 1.000 de persoane si importante pagube materiale.