SOC in Columbia: Gherilele au executat o intreaga echipa de fotbal. A fost crutata o singura persoana, ca sa povesteasca

Zece cadavre, despre care autoritatile cred ca ar apartine membrilor unei echipe de fotbal columbiene rapiti acum doua saptamani, au fost gasite in apropierea granitei Venezuelei, in Tachira. Trupurile neinsufletite ale tinerilor fusesera ciuruite de gloante. Nu exista inca o confirmare oficiala insa presa locala sustine ca, cel mai probabil, cadavrele apartin jucatorilor echipei Los Maniceros, relateaza BBC.

Presedintele UE, jignit dur la prima aparitie in PE
Un elicopter militar a fost DOBORAT in Ucraina. Ultimele clipe din viata echipajului au fost FILMATE din interior

Acestia fusesera dati disparuti cu doua saptamani in urma, la 11 octombrie. Din cei 12 jucatori, un tanar de numai 18 ani, pe nume Manuel Junior Cortéz a fost lasat in viata sa spuna macabra poveste. Potrivit unicului supravietuitor, in toata perioada cat au fost captivi, fotbalistii au fost tinuti sub un pod, legati cu lanturi. Sambata, pe la sapte seara, rapitorii i-au separat, zicandu-le ca ii vor elibera. Apoi a urmat carnagiul. Se pare ca cei care se fac vinovati de acest macel sunt membrii unei grupari columbiene de gherila, numita Ejercito de Liberacion Nacional (ELN). Potrivit informatiilor date de autoritatile locale, liderul gruparii este un barbat pe nume El Payaso (Clovnul). Rapirea s-a petrecut la 11 octombrie pe un teren de fotbal improvizat din Fernandez Feo (Tachira), cand 25 de persoane inarmate au sechestrat 12 jucatori ai echipei Los Maniceros. „Sechestratorii au cerut lista completa cu jucatorii echipei Los Maniceros. Acestia au fost strigati pe nume, adunati si dusi intr-un loc necunoscut”, au declarat, la acea vreme, martorii. Nu se stie inca motivul pentru care jucatorii au fost rapiti si apoi ucisi.