Obama si Putin au discutat telefonic: Cei doi au concluzionat ca situatia din Ucraina nu este in interesul niciunui stat

Obama si Putin au discutat telefonic: Cei doi au concluzionat ca situatia din Ucraina nu este in interesul niciunui stat

Situatia tensionata din Ucraina ”nu este nici in interesul Rusiei, nici in interesul SUA”, au concluzionat, vineri, in urma unei convorbiri telefonice, presedintii Vladimir Putin si Barack Obama. 

Marile puteri au inceput negocierile pentru semnarea unui acord istoric asupra dosarului nuclear iranian
Alunecarile de teren din China au inghitit aproape 100 de oameni

"Sanctiunile occidentale sunt contraproductive si ar putea afecta cooperarea ruso-americana", i-a transmis presedintele rus, Vladimir Putin, omologului sau american, Barack Obama, scrie AFP. 

"Cei doi lideri au evidentiat necesitatea unei incetari durabile a actiunilor militare in sud-estul Ucrainei si a inceperii unui proces politic", subliniaza Kremlinul.

La randul sau, Barack Obama a denuntat sustinerea sporita pe care Moscova ar acorda-o insurgentilor prorusi din estul Ucrainei.

De asemenea, Barack Obama a exprimat preocupare in legatura cu presupusa incalcare de catre Rusia a Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF).