Obama a sosit la Lincoln Memorial aclamat de mii de persoane

Obama a sosit la Lincoln Memorial aclamat de mii de persoane

Presedintele ales al Statelor Unite Barack Obama a sosit duminica dupa-amiaza la Lincoln Memorial din Washington, pentru a asista, in fata mai multor mii de persoane, la un concert care urmeaza sa celebreze investitura sa. Imbracat cu un palton negru, Barack Obama a aparut surazator la prestigiosul monument incarcat de istorie, in fata statuii fostului presedinte Abraham Lincoln, modelul sau politic, insotit de sotia sa Michelle, care purta un mantou elegant in culoare crem.
In aclamatiile multimii, viitorul cuplu prezidential s-a indreptat spre locurile care i-au fost rezervate in partea stanga a edificiului, protejat de sticla blindata, unde era asteptat de cele doua fiice,

La Tribune: Franta castiga 900 de euro la fiecare Dacie vanduta
Croatul care a fost decapitat de reteaua terorista Stat Islamic a fost rapit initial de un grup de banditi care au cerut o rascumparare

Sasha si Malia. Sotii Obama au fost precedati de vicepresedintele ales Joe Biden si de sotia sa Jill Biden.
In fata ochilor, o multime imensa si compacta se intindea pe mai multe sute de metri pana la peluza Mall-ului, o vasta peluza ce separa Lincoln Monument de Capitoliu, sediul parlamentului unde Barack Obama urmeaza sa depuna juramantul marti, mentioneaza AFP.
Concertul urmeaza sa reuneasca mai multe staruri printre care Bono, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Mary J. Blige, Beyonce si Shakira. Actori, dintre care Denzel Washington si Tom Hanks, urmeaza sa citeasca texte istorice pe scena, unde Martin Luther King, liderul negru asasinat, a rostit faimosul sau discurs ‘I Have a Dream’ asupra uniunii raselor in 1963.
Barack Obama urmeaza a fi investit marti al 44-lea presedinte al Statelor.