Nu suntem singuri: Una din patru stele are o planeta ca Pamantul

Nu suntem singuri: Una din patru stele are o planeta ca Pamantul

 Universul este plin de planete capabile sa sustina viata extraterestra, potrivit unui nou studiu. Dupa ce au cercetat stelele asemanatoare Soarelui, astronomii au descoperit ca aproape una din patru ar putea avea o planeta ca Pamantul.

FADERE cere prelungirea programului de votare in strainatate si demisia lui Corlatean
Politica Uniunii Europene cu privire la imigranti, criticata dur de premierul Slovaciei

Multe dintre aceste lumi ar putea ocupa zona „Goldilocks” – regiunea unde conditiile nu sunt nici prea calde, nici prea reci, perfecte pentru existenta apei lichide si pentru viata.

Aceasta descoperire sugereaza ca ar putea fi miliarde de planete ca Terra doar in galaxia noastra, si trilioane in restul Universului. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce si-au petrecut cinci ani studiind 166 de stele asemanatoare cu Soarele, pe o distanta de 80 de ani lumina de la Pamant. „Din 100 de stele ca Soarele, una sau doua au planete de marimea lui Jupiter, sase au o planeta ca Neptun si aproape 12 au super-Pamanturi cu masa intre 3 si 10 ori mai mare ca a Terrei”, a spus dr. Andrew Howard, de la Universitatea California. Tehnica folosita de astronomi poate detecta doar planetele care orbiteaza aproape de stelele lor. Ceea ce inseamna ca numarul planetelor este mult mai mare. Luna trecuta, cercetatorii au anuntat descoperirea unei planete asemanatoare cu Pamantul – o lume stancoasa de trei ori mai mare decat Terra, care orbiteaza o stea la 20 de ani lumina departare. Planeta se pare ca are atmosfera, o gravitatie ca Pamantul si ar putea avea apa lichida la suprafata.