Noi manevre militare ruse pe coasta Pacificului si in zona Oceanului Arctic

Noi manevre militare ruse pe coasta Pacificului si in zona Oceanului Arctic

Armata rusa a inceput astazi, pe coasta Pacificului, cele mai ample manevre de aparare antiaeriana pe care le-a desfasurat vreodata in aceasta regiune, dupa ce in noaptea precedenta un batalion de 350 de parasutisti rusi au efectuat pentru prima data in istorie un desant in zona Oceanului Arctic in cadrul unor aplicatii separate, relateaza agentiile EFE si RIA Novosti.

Tara din Europa unde NU se platesc taxe si nu exista SOMAJ. Cum a reusit acest lucru in plina criza
Obama, noi avertizari la adresa Rusiei

Potrivit unui oficial militar rus, la manevrele din zona Pacificului participa circa o mie de soldati si se simuleaza trageri asupra unor obiective aeriene. Cat despre aplicatiile din zona Oceanului Arctic, comandantul trupelor aeropurtate ruse, generalul Vladimir Shamanov, a declarat ca exercitiul a constat in ocuparea unui aerodrom in urma unei actiuni simulate de lupta. In plus, aplicatia s-a desfasurat in conditii meteo foarte dure, cu rafale puternice de vant. Anterior, alti 1.500 de parasutisti militari rusi si alte unitati de lupta au simulat un desant in provincia Rostov, in sudul Rusiei, un alt exercitiu de acest fel fiind programat in regiunea Iaroslavl, in centrul tarii.

Rusia si-a intensificat in ultimele saptamani manevrele militare, in special in apropierea frontierei cu Ucraina. Aceste demonstratii de forta ale Moscovei au loc in contextul escaladarii tensiunilor din peninsula Crimeea, ocupata practic de soldatii rusi, unde se va desfasura duminica un referendum prin care autoritatile pro-ruse de aici incearca sa consfinteasca separarea acesteia de Ucraina si alipirea la Rusia, potrivit agerpres.ro.