NASA a dezvaluit harta incalzirii globale

NASA a dezvaluit harta incalzirii globale

 NASA a facut publica a noua analiza a schimbarilor temperaturilor. Harta arata temperaturile anormale in perioada 2000-2009, 1970-1979, comparativ cu cele din 1951-1980. Goddard Institute for Space Studies (GISS) din cadrul NASA a folosit informatii stranse de la 6.300 de statii meteorologice de pe intreg globul, observatii realizate din satelit si de pe vase asupra temperaturii oceanelor si masuratorile din Antarctica.

Mii de pachete de guma de mestecat, furate de romani in Marea Britanie
NATO, UE si SUA cer Rusiei sa inceteze sustinerea rebelilor din Ucraina

„Aceste trei seturi de date sunt introduse intr-un program de analiza computerizat, disponibil pentru download pe site-ul GISS, care calculeaza tendintele temperaturilor anormale comparativ cu temperaturiile medii pentru aceeasi luna din perioada 1951-1980”, a explicat NASA. Agentia Spatiala raporteaza ca temperatura medie globala a crescut cu 0.8 grade Celsius din 1880. Doua-treimi din incalzire a avut loc incepand in 1975, la o rata de 0.15-0.20 grade Celsius pe deceniu.

„Lumea se incalzeste. Poate din cauza activitatii umane, poate din cauza naturii in sine, cert este ca termometrele au inregistrat cresteri incepand cu Revolutia Industriala”, spune NASA pe site-ul Earth Observatory.