Mitropolitul Kirill, noul patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii

Mitropolitul Kirill, noul patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii

Noul Patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii este Kirill, mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad, cel care a asigurat interimatul la conducerea Bisericii Ortodoxe ruse dupa moartea patriarhului Aleksii al II-lea la data de 5 decembrie 2008, informeaza agentiile de presa ruse.
Kirill, in varsta de 62 de ani, a condus relatiile externe ale Bisericii Ortodoxe ruse, fiind acuzat de criticii sai de anumite simpatii fata de catolicism. Cu toate acestea, el a avut in general o atitudine dura in relatiile cu Vaticanul, afirmand in decembrie 2007 ca patriarhia Moscovei nu a recunoscut si va contesta mereu prezenta diocezelor catolice de pe teritoriul Rusiei. Recent, mitropolitul Kirill afirma ca 'o intalnire intre seful Bisericii

Accident tragic in Spania! Un roman a murit pe loc, iar alti 4 oameni au fost raniti
Papa Francisc se opune interventiei in Siria invitand lumea intreaga la post

Ortodoxe Ruse si Papa va fi posibila abia atunci cand sunt semne concludente ale progresului in probleme controversate care au afectat relatiile noastre’, potrivit OrthodoxNews.
El declarase – marti, inainte de a fi ales – ca ‘astazi se poate spune fara teama ca poporul nostru a rezistat cu succes puternicei presiuni a prozelitismului venit din strainatate’.
Mitropolitul a denuntat si ‘presiunea agresiva a secularismului fara Dumnezeu, care domina societatea occidentala’, precum si tentativele unor grupuri protestante radicale de a revizui invataturile crestine si semnificatia Evangheliilor’. Concomitent, Kirill a insistat asupra necesitatii ‘dialogului cu celelalte confesiuni’.