Marea Britanie va incerca sa-si negocieze iesirea din UE in termen de doi ani, daca alegatorii sai vor decide in favoarea unui Brexit

Marea Britanie ar putea iesi din Uniunea Europeana peste 2 ani, daca alegatorii vor vota la referendumul din 23 iunie in favoarea unui Brexit.

Gandurile jurnalistei Laura Stefanut despre participarea la un program de schimb in SUA
Un politist american a amenintat oamenii cu pistolul dupa ce a fost lovit de un bulgare

Gus O'Donnell, economist si fost secretar al cabinetului de la Londra intre 2005-2011, a declarat pentru BBC ca regulile UE prevad ca o tara care iese din Uniune are un preaviz de 2 ani pentru a “bate in cuie” termenii noii sale relatii cu celelate tari membre pe probleme precum relatiile comerciale si statutul rezidentilor straini.  

In situatia in care, pana la mijlocul lui 2018, Marea Britanie nu va incheia aceasta renegociere, calitatea sa de membru al UE pur si simplu va inceta, daca toate celelalte state nu vor conveni asupra unei prelungiri a termenului.

Guvernul britanic se teme ca o iesire din Ue ar putea aduce grave prejudicii financiare Marii Britanii.

Pre de alta parte, sustinatorii Brexit-ului spun ca state din Uniune vor fi dornice sa incheie rapid noi acorduri pentru a-si mentine exporturile in Marea Britanie.