Mandat international emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

Mandat international emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

Interpolul a emis un mandat de arestare international pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, cautat de justitia suedeza intr-o ancheta pentru viol si agresiune sexuala, relateaza AFP. Un purtator de cuvant al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul institutiei a unui aviz de cautare pentru Assange.

Rusia si China au decis sa renunte la dolar in comertul bilateral
TOP SECRET. „Un ochi in cer” pentru Statele Unite

"Solicitarea de mandat de arestare in scopul extradarii" a fost primita la 20 noiembrie din partea Suediei si este distribuita catre toate cele 188 de tari membre. Julian Assange a sesizat marti Curtea Suprema suedeza, pentru a contesta mandatul emis pe numele sau. In data de 18 noiembrie, justitia suedeza a emis un mandat de arestare pentru Assange, in vederea interogarii "pentru banuieli rezonabile de viol, agresiune sexuala si coercitie", in cazul unor fapte petrecute in luna august. Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat decizia, insa aceasta a fost confirmata in apel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curtii Supreme.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a inceput duminica sa publice un set de 251.000 de documente diplomatice americane, declansand critici la Washington si punand mai multe guverne in situatii incomode.