Lituania, dispusa sa primeasca prizonieri de la Guantanamo

Lituania, dispusa sa primeasca prizonieri de la Guantanamo

Lituania ar fi dispusa sa primeasca prizonieri din Centrul de detentie din baza navala americana de la Guantanamo /Cuba/, a anuntat - marti - Ministerul lituanian al Afacerilor Externe.
'SUA nu s-au adresat inca oficial Lituaniei, dar daca vom primi o astfel de propunere, o vom studia', a declarat ministrul Vygaudas Usackas, citat de purtatorul sau de cuvant. 'Nu toti prizonierii sunt periculosi', a adaugat el. Potrivit ministrului citat, 'ei si-ar putea risca viata daca ar fi trimisi in tara lor'.
Usackas si-a exprimat aceasta opinie dupa o reuniune a ministrilor europeni ai ministrilor afacerilor externe, desfasurata marti, la Bruxelles. Presedintele SUA, Barack Obama, a decretat

Epidemie de ciuma bubonica in Peru: Un mort si zeci de infectati
Generalul Petraeus a preluat conducerea trupelor americane din Afganistan

joi inchiderea Centrului de detentie de la Guantanamo in termen de un an, marcandu-si astfel distantarea fata de controversata politica antiterorista a lui George W. Bush. Pentru moment, putine tari europene s-au declarat dispuse sa coopereze cu guvernul american din acest punct de vedere. 245 de persoane mai sunt detinute in inchisoarea americana din Cuba.