Lider nationalist din Ucraina UCIS de politie

Lider nationalist din Ucraina UCIS de politie

Oleksandr Muziciko, un lider regional al miscarii ucrainene de extrema dreapta "Pravi Sektor", a fost ucis ieri intr-un schimb de focuri. Lupta cu politistii a fost declansata in momentul in care fortele de ordine au venit sa-l aresteze la Rivne, in vestul tarii, anuntul despre deces fiind facut de Ministerul de Interne.

Wikileaks: Hilary Clinton a solicitat datele biometrice ale liderilor romani
Dominique Strauss-Kahn este bolnav mintal, spune un socialist francez de vaza

Muziciko, alias Sasko Albul, liderul Pravi Sektor din Ucraina de Vest, a fost cel care a deschis focul in directia politistilor, a declarat adjunctul ministrului de Interne Volodimir Evdokimov citat de agentia Interfax-Ukraine.

In urma schimbului de focuri, "el era inca in viata. Dar medici de la serviciile de urgenta chemati la fata locului au constatat decesul acestuia", a declarat Evdokimov. Potrivit agentiilor ruse RIA Novosti si Interfax, care citeaza autoritati judiciare ruse, pe numele lui Muziciko era emis un manmdat international de cautare, lansat de Moscova, care-l acuza ca a participat in 2000 la confruntari armate in Cecenia alaturi de separatisti islamisti si ca este responsabil de uciderea a peste 20 de militari rusi, potrivit gandul.info.