Lapte contaminat cu melamina, descoperit din nou in China

Loturi de lapte provenind de la trei companii au fost retrase din magazine in provincia Guizhou, la ordinul

Fost viceministru bulgar de externe, arestat intr-un dosar de furt de masini
Mancarurile gustoase trimit semnale speciale creierului care ne indeamna sa nu ne oprim din mancat

autoritatilor locale in domeniul sanatatii, potrivit China Daily. Melamina, un produs chimic foarte toxic, a fost descoperita din nou in loturi de lapte comercializare in sud-vestul Chinei, la peste un an dupa scandalul laptelui contaminat, care a provocat moartea a sase copii si imbolnavirea altor 300.000, potrivit presei locale.

Loturi de lapte provenind de la trei companii au fost retrase din magazine in provincia Guizhou, la ordinul autoritatilor locale in domeniul sanatatii, potrivit China Daily.

Cele trei firme isi au sediul in provinciile Shandong (est), Hebei (nord) si Liaoning (nord).

Potrivit presei, in decembrie au fost descoperite produse contaminate in alte doua provincii.

Un oficial din industria laptelui a apreciat ca aceste produse contaminate sunt probabil „resturi (ale loturilor) din 2008”, potrivit cotidianului in limba engleza.

Mult timp tinut secret, scandalul laptelui contaminat cu melamina a izbucnit in septembrie 2008, dupa Jocurile Olimpice de la Beijing, provocand o psihoza in China si retragerea produselor chineze pe baza de lapte din toata lumea.

In total, 22 de companii au lansat pe piata produse contaminate cu aceasta substanta care simuleaza un aport crescut de proteine in timpul testelor de control.

Acest procedeu permite traficantilor sa adauge apa in lapte, crescand astfel volumul acestuia si profiturile. Melamina a provocat probleme renale grave sugarilor si copiilor mici, sase murind, iar altii 300.000 imbolnavindu-se grav.

In total, 21 de persoane au fost condamnate, dintre care doua au fost executate, in acest caz.