Kim Jong-Il si un inalt oficial chinez au ajuns la un consens privind situatia din Peninsula Coreea

Kim Jong-Il si un inalt oficial chinez au ajuns la un consens privind situatia din Peninsula Coreea

Nu au fost furnizate detalii despre intalnire, care nu a fost anuntata in prealabil de China si care a intervenit pe fondul tensiunilor provocate de atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeongpyong.

Cat de IEFTINE au devenit insulele din GRECIA scoase la vanzare
Temeri de la Bruxelles: Europa s-ar putea intoarce in anii ’30

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a purtat "discutii profunde" privind situatia din Peninsula Coreea si a ajuns la un consens cu un inalt oficial chinez, relateaza presa de la Beijing, citata de DPA. "Cele doua parti au ajuns la un consens privind relatiile bilaterale si situatia din Peninsula Coreea, dupa discutii profunde si directe", relateaza agentia Xinhua, referindu-se la intrevederea de la Phenian dintre Kim Jong-Il si consilierul chinez de stat Dai Bingguo. Agentia nu a furnizat detalii despre intalnire, care nu a fost anuntata in prealabil de China si care a intervenit pe fondul tensiunilor provocate de atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeongpyong. Dai ar fi ajuns la Phenian miercuri si s-ar fi intalnit si cu vicepremierul nord-coreean Kang Sok Ju.

Luni, presedintii american, Barack Obama, si chinez, Hu Jintao, au discutat telefonic despre situatia din Peninsula Coreea. Hu s-ar fi declarat ingrijorat de "situatia fragila" din regiune. Ministerul chinez de Externe a anuntat ca Hu a cerut "un raspuns calm si rational, din partea tuturor actorilor, pentru a impiedica deteriorarea situatiei fragile a securitatii din Peninsula Coreea". Sefii diplomatiei din Statele Unite, Japonia si Coreea de Sud au condamnat marti atacul nord-coreean din 23 noiembrie, soldat cu moartea a doi civili si a doi militari.