Jurnalist britanic: Ii indemn pe toti romanii care locuiesc in Marea Britanie sa gaseasca o cale prin care sa voteze pentru ramanerea tarii in UE

Jurnalistul britanic Michael Bird a facut un apel la "prima si a doua generatie de romani din Marea Britanie" sa voteze pentru ramanerea tarii in Uniunea Europeana.

Situatie alarmanta in Bulgaria! Peste o suta de delfini au esuat pe plaja
Belgia: Masina suspecta gasita in Bruxelles a fost alarma falsa. Starea de alerta maxima a fost prelungita pana luni

”Daca tara va iesi din Uniunea Europeana, ruina financiara va cuprinde intreg continentul, gruparile de dreapta vor prelua controlul, iar succesul de 70 de ani al proiectului european se va prabusi. Dar tu, Romania, ne poti salva!”, a scris Bird intr-un articol publicat pe blogul sau.

Acesta i-a indemnat pe romanii din Marea Britanie sa gaseasca o cale, indiferent care ar fi ea, prin care sa voteze pentru ramanerea tarii in blocul comunitar.

”Voi, cei din prima si a doua generatie de romani din Marea Britanie, tineti minte — tarile noastre au o legatura puternica, ce a crescut in intensitate in ultimele trei decenii. Onorati marile valori traditionale pe care noi parem sa le fi uitat — libertate, fair play si domnia legii. L-am adapostit pe Ion Ratiu, ca si pe nenumarati altii, pe care comunismul i-a trimis in exil. Iubim peisajele Transilvaniei cu o pasiune aflata la limita obscenului. Asa ca va cer sa ne salvati de noi insine.

Prim urmare, ii indemn pe toti romanii care locuiesc in Marea Britanie sa gaseasca o cale prin care sa voteze pentru ramanerea in UE — prin orice mijloace! Sunteti inventivi! Si daca voi nu puteti, spuneti-le prietenilor vostri sa voteze. Chiar daca sectiile de vot sunt aglomerate, invatati-ne talentul vostru de a sta la coada, ca sa putem sa reinvatam importanta democratiei", a scris britanicul.