Joseph Blatter isi da DEMISIA din functia de presedinte al FIFA. Elvetianul castigase saptamana trecuta al cincilea mandat in fruntea forului

Joseph Blatter isi da DEMISIA din functia de presedinte al FIFA. Elvetianul castigase saptamana trecuta al cincilea mandat in fruntea forului

Joseph Blatter a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca demisioneaza din functia de presedinte al FIFA, dupa ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oara, conform LEquipe.

Presedintele Comisiei Europene: Grecia sa nu se astepte ca zona euro sa se incline in fata cererilor lui Alexis Tsipras
Romanii din Ucraina se plang ca sunt luati cu forta de soldatii ucraineni si pusi sa lupte impotriva separatistilor

Demisia lui Blatter vine in contextul unui scandal urias de coruptie, legat de modul in care au fost alese tarile gazda pentru Cupele Mondiale de fotbal din 2018 si 2022.

"Se pare ca mandatul meu nu are parte de sprijinul tuturor", a spus Blatter in cadrul conferintei de presa, cand a facut apel pentru organizarea unui congres extraordinar al FIFA cat mai curand posibil, cu scopul alegerii unui nou presedinte.

"Sunt foarte legat de FIFA si de interesele ei. Aceste interese imi sunt dragi si acesta este motivul pentru care am luat decizia de a demisiona", a mai spus Blatter, conform BBC.

Pe 29 mai, Joseph Blatter castigase al cincilea mandat de presedinte al FIFA. Joseph Blatter conducea FIFA din 1998, atunci cand l-a inlocuit pe brazilianul Joao Havelange. In mandatul sau, forul s-a confruntat cu numeroase scandaluri de coruptie.