Iranul AMENINTA Israelul cu „grave consecinte” dupa raidul aerian din Siria

Iranul AMENINTA Israelul cu „grave consecinte” dupa raidul aerian din Siria

Presupusul atac israelian din Siria va avea "consecinte grave" pentru Israel, ameninta un oficial din cadrul Ministerului iranian de Externe, citat de postul iranian PressTV si citat de Mediafax.

Parlamentul ungar a votat pentru secretizarea timp de 30 de ani a unui acord cu Rusia
Fostul lider al rebelilor: uciderea lui Gaddafi a fost comandata din strainatate

"Atacul impotriva Siriei va avea consecinte grave pentru Tel Aviv", a declarat oficialul guvernamental iranian, fara a oferi detalii. PressTV nu a dezvaluit numele oficialului citat, prezentat drept adjunct al ministrului iranian de Externe.

Iranul avertiza saptamana trecuta, prin vocea unui consilier al liderului suprem Ali Khamenei, ca va considera o eventuala interventie militara externa in Siria drept un atac impotriva sa.

Regimul Bashar al-Assad a confirmat un raid al aviatiei militare israeliene, precizand insa ca nu a fost vizat un convoi auto, ci un centru de cercetari privind armele conventionale. "Un avion de vanatoare israeliana a patruns in spatiul nostru aerian si a atacat direct un centru de cercetari din zona Jomrayah (Al-Hameh), in provincia Damasc", a comunicat Statul major al armatei siriene. Conform regimului de la Damasc, centrul de cercetari atacat se afla la 15 kilometri nord-vest de Damasc si a fost vizat de sase rachete; complexul a suferit daune considerabile, iar doua persoane au fost ucise.

Presa relatase ca raidul aerian efectuat de aviatia militara israeliana la frontiera dintre Siria si Liban a vizat un convoi auto care transporta armament. Conform surselor citate, atacul a avut loc in zona En Nakura, la frontiera cu Libanul, si a durat cateva ore. Doi oficiali locali au declarat pentru ziarul israelian Haaretz ca vehiculele atacate transportau rachete de tip SA-17, de fabricatie rusa, care urmau sa ajunga la miscarea siita libaneza Hezbollah.

Miscarea Hezbollah a condamnat vehement atacul, subliniind ca acesta ar evidentia "originile" conflictului sirian.