In jur de 60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina

In jur de 60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina

In jur de 60.000 de soldati rusi se indreapta catre granita cu Ucraina, in ciuda amenintarilor Vestului privind impunerea unor sanctiuni in situatia in care Kremlinul nu renunta la ideea anexarii peninsulei Crimeea.

Cutremur cu magnitudinea 4,5, resimtit in sudul Greciei
Italia cere cresterea fondului de urgenta al zonei euro, dupa ce s-a imprumutat la costuri ridicate

Localnicii au votat duminica alipirea la Rusia, insa referendumul nu este recunoscut de Uniunea Europeana si Statele Unite. In ciuda acestui fapt, Parlamentul peninsulei a proclamat luni independenta regiunii de Ucraina si a inceput demersurile pentru a deveni oficial parte a Rusiei.

Ucraina a inchis granitele cu Rusia si va mobiliza in jur de 15.000 de voluntari in urmatoarele doua saptamani pentru apara integritatea teritoriala a statului, potrivit unor oficiali de la Kiev, citati de Bloomberg.

"Suntem in pragul unui nou Razboi Rece. Viziunea Europei ca Rusia este un stat benign care poate fi integrat economic si politic a devenit istorie", este de parere Fredrik Erixon, directorul Centrului European pentru economie politica internationala din Bruxelles.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in mod categoric, nu va fi razboi in zona Marii Negre, iar romanii nu trebuie sa se teama de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei, Romania neavand riscuri de securitate directe, potrivit Mediafax.

Casa Alba a anuntat duminica seara ca respinge referendumul privind alipirea peninsulei la Rusia.

"Nu vom recunoaste rezultatele acestui referendum administrat sub amenintarea unor violente si intimidari a interventiei militare din Rusia", se arata in comunicat. "Actiunile Rusiei sunt periculoase si destabilizatoare. Interventiile militare si violarea tratatelor internationale vor insemna costuri mari pentru Rusia", potrivit textului citat.