HALUCINANT Patru persoane au fost UCISE: Batai de strada in Venezuela din cauza foametei

Cel putin patru persoane au fost ucise in revolte izbucnite joi din cauza lipsurilor alimentare din Venezuela, afirma opozitia, potrivit DPA. Printre

Mai mult de jumatate dintre francezi, nemultumiti de masurile anticriza ale lui Sarkozy
Cinci fotoreporteri au fost arestati in Georgia sub acuzatia de spionaj

Cel putin patru persoane au fost ucise in revolte izbucnite joi din cauza lipsurilor alimentare din Venezuela, afirma opozitia, potrivit DPA. Printre victime se numara si un minor, a scris joi pe Twitter parlamentarul de opozitie Carlos Paparoni. Revoltele ar fi continuat si vineri, conform Agerpres.

Trei dintre victime au fost impuscate mortal la Arapuey, in statul Merida din vestul tarii, dupa cei mai multi protestatari au devalizat magazine cu alimente, au relatat cotidianul El Tiempo si alte media. Primarul din Arapuey, Silvio Torres, a declarat pentru cotidianul El Universal ca victimele au fost ucise de ‘asasini platiti’. O a patra persoana a murit dupa ce a fost impuscata in picior in timp ce ar fi incercat sa jefuiasca un camion cu alimente in satul Tucani din Merida, conform El Tiempo.

Parlamentarul Carlos Paparoni a afirmat ca zece persoane au fost de asemenea ranite si alte cateva au fost retinute. Jafuri au fost raportate in mai multe parti din Venezuela, un mare producator de petrol, unde scaderea preturilor la titei a accentuat penuria de alimente si inflatia, estimata de Adunarea Nationala, dominata de opozitie, la 2.616%. Greutatile economice au determinat sute de mii de persoane sa paraseasca tara.

Opozitia a acuzat joi guvernul condus de presedintele Nicolas Maduro de presupusa moarte a patru persoane, despre care se crede ca erau venezueleni si care s-au inecat dupa ce barca lor s-a scufundat in timp ce incerca sa ajunga in insula Curacao din Caraibe. Barca transporta circa 30 de persoane. Nu se stie deocamdata ce s-a intamplat cu restul pasagerilor. Peste 100 de persoane au fost ucise in protestele antiguvernamentale de anul trecut din Venezuela.