Frontierele din nordul Greciei raman inchise

Ambasada Romaniei la Atena este in contact cu autoritatile centrale elene, iar Consulatul general al Romaniei la Salonic

AVERTISMENTUL lui Fidel Castro pentru lume vizeaza si ROMANIA. Vezi ce a scris fostul lider cubanez
Bulgaria va reface gardul de la granita cu Turcia, pentru a impiedica propagarea febrei aftoase

monitorizeaza evolutia situatiei de la granita de nord a Greciei si este in contact cu autoritatile locale pentru a asigura sprijinul necesar cetatenilor romani, in caz de nevoie. MAE a anuntat ca punctele de trecere a frontierei din nordul Greciei sunt, in continuare, blocate de masurile de protest declansate de fermierii elenii, precum si de conditiile meteorologice nefavorabile.

Punctul de frontiera Promahonas este inchis. In vama sunt blocate peste 200 de autovehicule, coada fiind intinsa pe mai multi kilometri.

De asemenea, punctul de frontiera Exochi, aflat langa orasul Drama, in nordul Greciei, la frontiera cu Bulgaria, urmeaza sa fie inchis din cauza conditiilor meteo. In acest moment nu mai este permis tranzitul camioanelor.

Punctul de frontiera Doirani, din prefectura Kilkis, la frontiera cu Republica Macedonia, este partial inchis, tranzitul fiind permis doar cu intermitente.

La punctul de frontiera Ormenio de la frontiera cu Bulgaria, inspre frontiera cu Turcia, granita este deschisa partial, autovehiculele stationate putand trece doar daca sunt echipate pentru iarna si au lanturi la roti. Conditiile de trecere sunt extrem de dificile din cauza conditiilor meteorologice.

Punctul de frontiera Kipi Evros de la granita cu Turcia este deschis, dar se inregistreaza dificultati la tranzit.

Ambasada Romaniei la Atena este in contact cu autoritatile centrale elene, iar Consulatul general al Romaniei la Salonic monitorizeaza evolutia situatiei de la granita de nord a Greciei si este in contact cu autoritatile locale pentru a asigura sprijinul necesar cetatenilor romani, in caz de nevoie.

Recomandarea MAE este ca cetatenii si transportatorii romani sa evite punctele de frontiera mentionate.