Fondatorul WikiLeaks a fost arestat

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat

 Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat in Marea Britanie din cauza acuzatiilor de viol formulate in Suedia. Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, ale carui dezvaluiri au zguduit lumea diplomatica mondiala, a fost arestat azi, scrie The Guardian.

Pace fragila in Ucraina: Un sat din Lugansk a fost bombardat la doua ore dupa intrarea in vigoare a armistitiului
SUA: Fetita injectata cu botox de catre mama sa a fost

Un mandat european de arestare a fost primit de avocatul lui Assange, Mark Stephens, in conditiile in care scandalul privind divulgarea de documente diplomatice americane continua. Surse au declarat pentru Sky News, citat de Newsin, ca ofiterii Scotland Yard l-au retinut pe australianul in varsta de 39 de ani in jurul orei locale 9.30 (11.30 ora Romaniei).

Calificand masura drept „politica”, avocatul lui Assange a spus ca clientul sau vrea sa afle acuzatiile care il vizeaza pentru a le putea combate. Potrivit BBC, politia britanica a primit luni un nou mandat de arestare international emis de justitia suedeza pe numele lui Julian Assange, acuzat de „viol, agresiune sexuala si coercitie” asupra a doua femei, fapte care ar fi avut loc, in august, in aceasta tara nordica. Fondatorul WikiLeaks a negat acuzatiile. „Autoritatile din Marea Britanie sunt implicate pentru ca se crede ca Julian Assange a locuit in sud-estul Angliei. Acum sunt obligate sa il retina sau sa il aresteze”, scrie Sky News. Statele Unite il ameninta pe Assange cu urmarirea, ca represalii la difuzarea progresiva, de mai multe zile, prin WikiLeaks, a unui numar de peste 250.000 de telegrame diplomatice americane stanjenitoare, dar nu a gasit, pana in prezent, un capat de acuzare contra acestuia.