Est germanii castiga mai putin si muncesc mai mult decat compatriotii din vest

Angajatii din landurile fostei Republici Democrate Germane (RDG) muncesc mai mult si castiga mai putin decat compatriotii lor din Republica Federala G

Mii de pachete de guma de mestecat, furate de romani in Marea Britanie
Holera a ajuns in Republica Dominicana

Angajatii din landurile fostei Republici Democrate Germane (RDG) muncesc mai mult si castiga mai putin decat compatriotii lor din Republica Federala Germana (RFG), transmite DPA.

Potrivit datelor analizate de gruparea de stanga Die Linke, in landurile din fosta Germanie de Est, in anul 2017 muncitorii au lucrat, in medie, cu 67 de ore mai mult decat cei din Vest. In acelasi timp, salariul brut anual per angajat in cele 10 landuri din Vest este de peste 35.000 de euro, cu aproape 5.000 de euro mai mare decat salariul mediu din Est.

‘Se pare ca Guvernul federal a pus la punct o piata a muncii speciala in Est. Acest lucru nu este acceptabil’, a spus Sabine Zimmermann, un expert din cadrul partidului Die Linke.

Oficial, reunificarea Germaniei a avut loc in data de 3 octombrie 1990, cand teritoriul fostei Republici Democrate Germane a aderat la legile si constitutia RFG. Cu toate acestea, timp de multi ani dupa reunificare a persistat un decalaj economic intre Est si Vest, chiar daca o asa-numita taxa de solidaritate a fost perceputa pentru fiecare contribuabil german pentru a stimula dezvoltarea economiei si infrastructurii in Est.