Coreea de Nord se declara pregatita pentru un „razboi sfant” cu Sudul

Coreea de Nord se declara pregatita pentru un „razboi sfant” cu Sudul

Comandantul fortelor militare nord-coreene a spus ca tara sa este pregatita pentru "un razboi sfant" in care sa foloseasca intimidarea nucleara, relateaza BBC News online. Kim Yong-chun, comandantul armatei din Coreea de Nord, a declarat ca exercitiile sud-coreene de langa granita constituie o pregatire pentru razboiul cu Nordul.

Doua bombe au explodat intr-un oras din Ucraina
Planta de canabis ornata ca pom de Craciun, confiscata de la un sexagenar

Coreea de Sud a organizat unele dintre cele mai ample exercitii militare, in conditiile escaladarii tensiunilor cu Coreea de Nord. La exercitiile ce au avut loc in apropierea granitei terestre au participat tancuri, elicoptere, avioane si sute de militari. Situatia este tensionata de cand Coreea de Nord a lansat un atac asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong luna trecuta, atac soldat cu patru morti.

Liderul de la Seul a promis o replica imediata daca Phenianul va lansa un nou atac. "Am crezut ca rabdarea va aduce pace, dar nu s-a intamplat asa", a spus el, dupa ce a vizitat trupele care apara granita. "Putem impiedica un nou atac al Nordului prin unitate si un raspuns ferm", a subliniat el. Armata sud-coreeana a recunoscut ca exercitiile au urmarit sa demonstreze forta militara a Seulului. Armata a organizat o adevarata desfasurare de forte. Nave militare particia la exercitii in zona costei estice, iar fortele aeriene au bombardat un sector aflat chiar la sud de zona demilitarizata.